Domov razvoj kazalo kontakt
V TRAP-U potekajo različne delavnice, kjer se otroci in mladi spoznavajo z arheologijo, raziskujejo preteklost in spoznavajo življenje v davnih časih. Uredili smo ga tako, da kar najbolj ponuja možnosti za zabavno predajanje znanja.

Delavnica je namenjena spoznavanju načinov raziskovanja preteklosti z arheološko metodo in spoznavanju življenja v arheološko najbogatejši preteklosti mesta Celje – v rimskem času.

VSEBINA PROGRAMA:

Program dotik preteklosti združuje dve tematsko različna sklopa:
 • Zgodovinski detektiv:
  spoznavamo delo arheologov in se sami preizkusimo v arheoloških izkopavanjih. Ogledamo si različne predmete, ki jih je moč najti v zemlji in se jih tudi dotaknemo. Spoznamo arheološke metode dokumentiranja najdb (risanje predmetov, fotografiranje predmetov, opazovanje drobnih ostankov skozi mikroskop itd.) in jih tudi sami preizkusimo.
 • Življenje v rimskem času:
  spoznavamo antično Celeio in izvemo, kako so otroci živeli v rimskem času ter kaj so počeli. Preizkusimo se v rimskih igrah in izvemo, ali so rimljani hodili v šolo. Oblečemo se po rimsko in si izdelamo svoj nakit.
»
»
»
»
»

TRAJANJE:

2 uri

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN:

Primeren je za učence od 4. do 7. razreda OŠ. Obseg ene šolske skupine je do 30 učencev. Obvezno je spremstvo učitelja/-ice. Obisk programa traja cca. 2 uri.

CENA:

Skupina do 15 otrok - 80 € Skupina 16 - 30 otrok - 120 €

PRIJAVA

Natisni si zloženko.

V TRAP lahko povabiš tudi svoje prijatelje in skupaj z njimi praznuješ svoj rojstni dan, kot bi ga praznovali v rimskih časih.

VSEBINA PROGRAMA:

 • Preoblačenje v rimska oblačila
 • Izdelava rimske vojaške opreme
 • Izdelava rimskega nakita
 • Rimske igre
 • Arheološko izkopavanje
»
»
»

TRAJANJE:

2 uri

CENA:

za skupino do 15 otrok 80€ za skupino do 25 otrok 120€

PRIJAVA

Natisni TRAP-ovo vabilo na rojstni dan.